Újszülött fotózás

Újszülött fotózás
Legideálisabb a fotózásra napokon belül, amint a kórházból hazaértek, de lehetőség szerint 12-14 napos koráig.

 Ilyenkor még nagyon aluszékonyak, a külvilágról alig vesznek tudomást, nem zavarja, ha pózokba helyezzük őket, könnyen visszaalszanak. Amennyire törékenynek látszanak, annyira életrevalók, nem eshet bajuk, „összegubancolt” kis magzati pózba helyezve még jól is érzik magukat :-). Ebben az időszakban tudjuk leginkább megörökíteni őket édes álomban, ha ennél tovább várunk, már nehéz mélyen elaltatni. Természetesen utána is lehet aranyos képeket készíteni, de akkor már éberebbek és könnyen kimozdulnak a pózokból. Ekkor viszont fotózás szempontjából, érdemes várni 1-2 hónapot az első mosolyig.

 

A fotózás stúdióban történik, elősorban itt lehetőség van sokkal több kellék használatára és a stúdió világítások megteremtésére, de természetesen megoldható az otthonotokban, hogy a picit ne kelljen kiszakítani saját környezetéből. Fontos, hogy otthon sok fény legyen, ezért kiválasztjuk majd a lakás legvilágosabb helységét. Másik fontos szempont, hogy ne fázzon a pici, ezért elengedhetetlen egy hősugárzó. 

 

 

Legalább 2 óra hosszat tart a fotózás, de maximálisan alkalmazkodom az adott körülményhez. Előfordul, hogy egy teljes délelőttöt rászánunk egy újszülött fotózásra, mert az első pár hétben még nincs kialakult napirendjük a piciknek. Kivárom az etetést, ami elhúzódhat, sokszor az is több időt vesz igénybe, hogy mély álomba ringassuk, vagy történik némi „baleset” meztelen fotózás során,. Nagyobb babáknál, kisgyermekeknél szintén nehéz megbecsülni a szükséges időt. Előfordul, hogy elfogy a türelmük, ilyenkor hagyni kell, hogy kicsit pihenjenek, játsszanak. Egyébként sem ragaszkodom szigorúan beállított pózokhoz, sőt, a legjobb képek a spontán elkapott pillanatokkor készülnek. 

 

A legalkalmasabb a délelőtti időszak, természetesen a pici alvásidejéhez alkalmazkodva. Ilyenkor nyugodtabban, ráadásul a fényviszonyok is a legjobbak

 

Ha van kedvenc ruha, takaró, kendő vagy sapka, hajpánt, amiben szeretnéd megörökíteni hozhatod magaddal, egyébként minden kelléket előkészítek. 

Vissza